Home

Monografie contabila acordare premii in bani

ONG. Premii in bani - Club Contabilitat

Conform art. 77 alin. (1) din Codul fiscal veniturile sub forma de premii se impun, prin retinerea la sursa, cu o cota de 16% aplicata asupra venitului net realizat din fiecare premiu. In opinia mea, inregistrarile in contabilitatea ONG vor fi urmatoarele: 623 analitic =428 428=448 impozit aferent 428=5311. Voteaza raspuns 0 Daniela Vorovenci Consultant fiscal 12:35, 31 Mai 2009. Contactează. La art. 42 si art. 75 alin. (1) din Codul fiscal al Romaniei se stabileste ca veniturile din premii cuprind venituri in bani si/sau natura din concursuri, ca, de exemplu: 1) venituri sub forma de premii de orice fel, acordate oamenilor de cultura, stiinta si arta la gale. Vom stabili mai jos cum va inregistra o firma din domeniul prestarilor de servicii un premiu castigat in urma unui concurs. Se va vedea astfel ce tratament fiscal si contabil se va aplica pentru suma respectiva. In primul rand, ca inregistrare contabila, va recomandam inregistrarea acestor venituri prin formula contabila: 5121Conturi la banci. Organizare concurs. Acordare premii in bani. Monografie contabila. Intrebare: O societate X care are codul CAEN Proiectii cinemotrafice si activitate de bar organizeaza un concurs pentru cei care isi sarbatoaresc ziua de nastere in cinematograf (vizioneaza un film, consuma de la bar si nu este o petrecere separat)

Tinand cont de faptul ca in 2016 se pot acorda premii neimpozabile de 150 lei si angajatilor, nu doar copiilor minori, raspunsul la intrebarea mea cred ca este 6458=5311 Va multumesc ! Sus; veniturile reprezentând cadouri în bani și/sau în natură, inclusiv tichete cadou, oferite salariaților,. Monografie contabila: Prime acordate salariatilor. In ceea ce priveste acordarea premiilor salariatilor cu ocazia sarbatorilor, redam mai jos un exemplu referitor la trecerea acestor sume in statul de plata si la inregistrarile contabile aferente Am o firma de software si am organizat un concurs de programare pentru studenti, cu acordul unei universitati (cu care am semnat un acord general de colaborare). Studentii realizeaza proiecte care apoi sunt corectate si notate, iar primii 3 clasati primesc premii in bani. Cum anume pot inregistra contabil iesirea acestor bani (numerar) din firma Impozitare premii acordate de un ONG. 28-Oct-2011. 19447. Intrebare: Un ONG, respectiv Club sportiv, premiaza atat sportivii cat si antrenorii pentru rezultatele competitionale obtinute la concursurile internationale. Lunar se acorda sportivilor o indemnizatie de efort pentru pregatire in vederea participarii la competitiile nationale

Acordare de premii in bani - Răspunsuri Avocatnet

Avantaj acordat salariatilor. Cum va arata monografia contabila si ce implicatii fiscale apar? In analiza urmatoare, avem ca subiect o societate care vinde angajatilor proprii marfuri, la un pret mai mic decat pretul practicat pe piata cu clientii sai. Diferenta de pret este tratata ca avantaj in natura acordat salariatilor si se impoziteaza ca. Acordarea unor premii. Deductibilitatea fiscala si regimul monografie contabila premii in bani Acordarea premiilor in bani este de preferat celei in produse deoarece impozitul poate fi retinut din suma acordata. Ca document de inregistrare in evidenta contabila este borderoul de plati care cuprinde numele persoanei, CNP, suma bruta, impozitul retinut si restul de plata Cum se încadrează și impozitează veniturile din premii. În practică, există situaţii în care societăţile organizează diverse activităţi sub forma unui concurs/campanii promoţionale la nivelul partenerilor lor de afaceri ce pot fi legate de stimularea vânzărilor, identificarea unor idei pentru noi produse/servicii etc ANAF a publicat calendarul Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2021 se aplica firmelor care au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 1.000.000 euro Formularele necesare obtinerii indemnizatiei de 41,5% pentru timp redus de munca sunt acum disponibile pe platforma aici.gov.ro Reminder! 26 iulie 2021 -termenul limita de depunere a.

MONOGRAFIE AVANTAJE SALARIALE MODELUL A1 Etape: Inregistrarea platii catre firma de asigurari pe cheltuieli 613 = 5311/5121 600 lei Inregistrarea unui stat de avans pentru asigurarile in interes personal 4282 = 7588 600 lei Includerea in stat a avantajului brut 641 = 421 3.000 lei 6421 = 421 600 le Impozit pe veniturile din premii = (venitul din premii- 600 lei) x 10%. In concluzie, sumele pe care le acordati ca si premii nu intra in sfera de impozitare (fiind sub plafon), neavand pentru acestea nicio obligatie de declarare. Reglementare: Ordinul Ministrului Finantelor Publice 1802/2014; Art. 110 - Cod fisca O societate a acordat cu ocazia Pastelui, cadouri in bani pentru copii minori ai salariatilor, in suma de 100lei/copil. Tinand cont de faptul ca aceste cadouri in bani nu sunt venituri salariale, care sunt inregistrarile contabile pentru acesta.. Monografie contabila - sponsorizarea. Baza legala : Legea 32/1994 cu modificari si completari ulterioare; Legea 571/2003 privind Codul fiscal cu modificari si completari ulterioare. Inregistrarile contabile care se efectueaza cu ocazia acordarii de sponsorizari sunt prezentate mai jos Activitate in sistem Glovo: exemplu de monografie contabila si alte informatii utile Procedura de casare a mijloacelor fixe. Monografie contabila. Mai multe articole despre monografia contabila. Articole similare Studiu de caz: O situatie in care se aplica scutire pe profitul reinvestit D300 la livrari scutite. Cum tratam veniturile si care va.

tichete cadou cadouri in bani si natura 8 martie. Ziua de 8 martie reprezintă una dintre ocaziile în care angajatorii pot oferi salariatelor şi copiilor acestora stimulente neimpozabile, sub formă de cadouri, bunuri, vouchere de cumpărături sau tichete cadou. În anumite limite, acestea nu sunt impozitate, firmele fiind astfel încurajate. Monografia contabilă a primelor de Crăciun - ce coduri folosești. Iată un exemplu de monografie contabilă pe care îl poți folosi atunci când înregistrezi în contabilitate primele, cardurile/tichetele cadou sau cadourile de Crăciun: 641 = 421, valoarea primelor in bani. 6421 = 421, valoarea cadourilor. 6422 = 5328, valoarea tichetelor. Procedură de lucru pentru ONG - monografie, declarații, blianț. Nu uita! Azi, 2 mai 2018, este ultima zi pentru depunerea bilanțului la persoanele juridice fără scop lucrativ, adică la ONG-uri. În acest sens, am pregătit, atât pentru voi, cât și pentru organizarea internă a biroului nostru de contabilitate din Oradea, o. Premii si bonusuri - atat in bani, Firmele private le pot oferi angajatilor bonusuri, criteriile de acordare fiind la latitudinea angajatorului. Acordarea acestor bonificatii se va face in conformitate cu legislatia in vigoare si in functie de ceea ce este stipulat in contractul individual de munca sau in contractul colectiv de munca.

Acordarea unor venituri din premii

Venitul net supus impozitarii este diferenta dintre venitul din premii si suma reprezentand venitul neimpozabil. Trebuie sa mai stii insa ca sunt neimpozabile veniturile obtinute in bani si/sau in natura sub forma de premii sub valoarea sumei neimpozabile stabilite in suma de 600 lei, inclusiv, realizate de contribuabil pentru fiecare premiu monografie contabila premii in bani 2018 monografie contabila concurs cu premii. ART. 110 - Determinarea impozitului aferent veniturilor din premii şi din jocuri de noroc (1) Veniturile sub formă de premii se impun, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 10% aplicată asupra venitului net realizat din fiecare premiu 1) Pentru ANGAJATII dvs .(care au contracte individuale de munca ) - bani , maxim 150 lei / angajat , suma neimpozabila - mai jos este documentatia necesara si procedura.Aceasta este varianta recomandata. SAU-tichete cadou -pana la valoarea de 150 lei /angajat sunt neimpozabile , iar daca acordati mai mult de 150 lei , cee ace depaseste 150 lei sunt impozabile la salar cu 10% - va rugam.

Monografie contabila si impozitare Ai acces la o baza de date cu 77842 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii. portalcontabilitate.ro Inregistrare Termeni si conditii Parteneri F.A.Q. Ajutor Harta site Contact. inregistrare premii in bani ONG - Forum SAGA Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill a) premii sub valoarea sumei neimpozabile stabilite în sumă de 600 lei, inclusiv, realizate de contribuabil pentru fiecare premiu; b) veniturile obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri sub valoarea sumei neimpozabile de 66.750 lei, inclusiv, realizate. Salut ! In episodul de astazi prezentam decontarile cu tertii . Episoadele anterioare sunt aici Monografie contabila pentru persoanele juridice fara scop patrimonial ( asociatii, fundatii ) si aici Monografie contabila asociatii, fundatii | episodul 2 IV. DECONTĂRI CU TERŢII 1. Decontări cu terţii - Decontarea pe bază de efecte comerciale a datoriilor faţă de terţi 401 = [ Monografie contabilă 1. Se depune numerar de către un client în contul curent al acestuia. 101 Casa = 2511 Conturi curente 2. Se constituie un depozit la termen prin depunere de numerar. 101 Casa = 2532 Depozite la termen 3. Se obţine numerar de la BNR. 101 Casa = 1111 Cont curent la Banca Naţională a României 4 Impozitarea premiilor obtinute de persoane fizice monografie contabila premii acordate elevilor Concurs cu premii.Inregistrarea cheltuielilor. 22-Iun-2012 premiile acordate constau in produsele in valoare de 100 lei pe care societatea le acorda in baza voucherelor inmanate Regim contabil si fiscal Monografie contabila pentru indemnizatiile de somaj tehnic si zile libere pentru parinti.

Monografie contabila. felidinica Utilizator 15:00, 27 Octombrie 2017.Firma de IT, (CAEN6201) doreste sa initieze un concurs Hackathon cu premii (pentru primele 3 locuri). Se formeaza echipe de 3-5 membri, se alege cate o tema de catre fiecare echipa Monografie contabila: subventii si fonduri nerambursabile. Articol scris de drd. Monica Julean, autoare Revista Romana de Monografii Contabile. Ajutoarele primite de la stat pentru finantarea unor cheltuieli precum si fondurile nerambursabile accesate de entitati pentru finantarea unor proiecte de investitii se cuprind in categoria subventiilor Monografii contabile - pagina 149. . x Intra in ClubContabilitate.ro. . . Recuperare parola. ANAF si MFP Codul de procedura fiscala Codul fiscal Declaratii si Formulare Legea Contabilitatii Monografii contabile Studii de caz TVA inregistrare premii in bani ONG. #1. Mesaj. de manoliub » Mar Mar 07, 2017 5:16 pm. Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea speta: Un ONG cultural organizeaza un festival- concurs in urma caruia se premiaza niste copii (varste 11-15 ani) cu o suma de 200lei /copil. Valoarea totala a premilor este de 1200 lei Inregistrare contabila. Cadouri in bani pentru salariati. Inregistrare contabila. Intrebare: Revin cu intrebarea anterioara si va rugam sa ne spuneti daca se pot acorda salariatilor bani in limita sumei de 150 lei, cadouri in bani, nu tichete cadou (acestea stim ca se pot acorda ) cu ocazia Pastelui. Cum se inregistreza acesti bani acordati.

Organizare concurs. Acordare premii in bani. Monografie ..

Va propunem in continuare un exemplu de monografie contabila de aplicat in cazul utilizarii voucher-elor, exemplu oferit de colegii contabili de pe - contacafe_club - carora le multumim pentru ajutor. Practic e un exemplu pentru o firma care vinde vouchere: -inregistrare facura de intermediere: % = 401 (valoare factura) 628 (servicii de intermediere) 4426 (tva [ Pirederea de creante din insolventa!Monografie contabila si tratamentul fiscal. Monografie contabila asociatii, fundatii | episodul 2 . Postari recente. Veniturile din premii si jocuri de noroc. octombrie 12, 2018. de Tatiana Tzuka , 12 octombrie 2018 ART. 61 - Cota redusa de TVA 5%. Monografia contabila. Din punct de vedere contabil, prezentam mai jos principalele inregistrari, conform OMFP 1802/2014, utilizate pentru inregistrarea somajului tehnic. Presupunem ca angajatul X are un salariu tarifar in valoare de 8000 lei, iar angajatorul va suporta diferenta neacoperita de indemnizatia de somaj tehnic Acordare premii. Intrebare: O asociatie non profit acorda la sfarsitul anului scolar doua premii in bani in valoare de 200 lei la doi elevi pana in varsta de 14 ani Acasă Etichete Nota contabila bani zilieri. Inregistrari contabile (monografie) - in cazul activitatilor desfasurate de zilieri. Abonare la blog via email. Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi. (important) - anunț acordare indemnizație.

Monografie contabila girare bilet la ordin. Publicat pe noiembrie 14, 2019 de conferinteindirect. se obligă să plătească o sumă de bani la scadență unei alte persoane numită beneficiar, sau la ordinul acesteia. Riscurile biletului la ordin sunt similare cu cele de la cambie Monografie privind înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor specifice bugetelor locale. De. Mădălina Moceanu- Înregistrarea obligaţiei de acordare, la cererea debitorului, a dobânzilor cuvenite contribuabililor pentru sumele restituite după termenul legal de plată. Acordarea, la cererea debitorului, a dobânzilor cuvenite. Monografie contabila - analiza din punct de vedere contabil. Exemplu: Atelier Contabilitate SRL, persoana juridica romana, inregistrata in scopuri de TVA, platitoare de impozit pe profit a realizat in anul 2014 o cifra de afaceri de 300.000 lei. Societatea efectueaza o sponsorizare in favoarea unei gradinite sub forma de bancute Tichetele de masa din punct de vedere fiscal. Conform Legii nr. 227/20 15 privind Codul Fiscal, tichetele de masa sunt acordate de angajatori, sunt considerate venituri salariale si, implicit, sunt impozitate. Incepand cu anul 2018, cota de impozitare a salariilor este 10%, iar acelasi procent de impozitare se aplica si in cazul tichetelor de masa Monografie contabilă pentru finanțare dintr-un proiect POSDRU. O societate care beneficiază de un proiect de finanțare pentru dezvoltarea resurselor umane trebuie să țină cont de mai multe aspecte: toate sumele aferente proiectului sunt înregistrate în conturi analitice separate de cele folosite pentru activitatea curentă

premii Paste achitate cash - Forum 100% contabilitate

  1. - veniturile din premii obținute în bani și/sau în natură sub valoarea de 600 lei, inclusiv, realizate pentru fiecare premiu; - materialele publicitare, pliantele, mostrele, punctele bonus acordate cu scopul stimulării vânzărilor. Veniturile din premii se impozitează, prin reținerea la sursă de către plătitorul de venit,.
  2. rentropstraton. Acordare premiu. Inregistrari contabile. Silviu Stoica , valabil la 16-Dec-2010. Tags: inregistrari contabile. Intrebare: Societatea X (casa de amanet) a organizat o promotie, in cadrul careia unul din clienti, pe daza de tragere la sorti, a castigat un autoturism. Autoturismul a fost achizitionat din Germania, de la o persoana.
  3. Monografie contabila: Inchiriere spatiu, cu acordare de stimulent. Avem o cladire cu cinci etaje care se inchiriaza unei singure firme. In fiecare an, in luna mai prin contract, proprietarul acorda chirie gratuita o luna (etajul cinci)
  4. istratie Publica. Presedintele Clubului de la Buzau-CLUBUL CONTABILILOR LIBERI Eu pot sa va prezint,in continuare ,o monografie contabila a institutiilor publice,sub forma unor aplicatii complexesi complete,care sa asaneze problema,dar pntru aceasta rog moderatorii sa accepte urmatoarele amendamente
  5. Operaţiunile de leasing sunt reglementate din punct de vedere contabil prin punctele 48 - 51 din Ordinul MFP nr. 1286/2012 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu Standardele internaţionale de raportare financiară, aplicabile societăţilor comerciale ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată, cu modificările şi completările.
  6. Mai sunt avantaje in bani si in natura care sunt scutite de impozit si contributii dar pe care angajatorii vor sa le evidentieze pe statul de plata si fluturasi (de ex 150 lei pentru 8 martie, 1 iunie, Craciun. Paste), acestea se trec in Nexus ca niste premii cu selectarea Tip beneficii extrasalariale

monografie salarii - concedii medicale. Adaugat 5 Feb 2018 | Prioritate U | Categorie Contabilitate . De la 01.01.2018 in contextul transferului contributiilor de la angajator la angajat noua monografie contabila a salariilor va fi urmatoarea: 641=421 421=%444 4315 (CAS cont nou) 4316(cass cont nou) 444 646 = 436 conturi noi (contrib. asig. de. Monografie contabila sponsorizare. O entitate are dreptul sa efectueze sponsorizare catre entitati cu caracter social: ONG-uri, scoli, spitale, camine de batrani, etc. Conform Legii 32/1994 este obligatorie existenta contractului de sponsorizare incheiat intre parti. Din punct de vedere al TVA, se poate deduce TVA-ul de la achizitie, numai daca. Contabilizare vouchere program Rabla - Forum 100% monografie decont voucher emag. Vanzari prin platforma Emag. Monografie contabila La sfarsit de luna, Emag a emis un decont de voucher in numele societatii noastre valoare 50 lei (in afara sferei de TVA) adica emitent este societatea noastra si comparatorul este Emag cu o valoare de 50 de lei

Venit neimpozabil este orice venit obtinut din premii sau jocuri de noroc in bani sau in natura ,pana la concurenta sumei de 600 lei pentru fiecare premiu sau pentru castigurile din jocuri de noroc intr-o singura zi,de la un singur platitor Salvare Salvați monografie contabila asociatie sportiva pentru mai târziu. 100% (1) 100% au considerat acest document util este alcatuit din aportul in natura si/sau in bani al asociatilor. clubul hotaraste organizarea unei competitii sportive cu acordare de centuri si premii Monografie contabila imprumut intre societati. Insa, intre cele doua societati sa se incheie un contract de imprumut in. O societate din Romania poate acorda plati catre o alta societate din Romania sau din strainatate pe baza unui contract de imprumut fara . Inregistrari contabile aferente imprumuturilor acordate intre societati afiliate Acordarea acestor premii se înscrie în seria de acţiuni ale Asociaţiei de susţinere şi promovare, prin forme specifice, a profesiei şi instituţiei bibliotecare. Art. 2. Regulamentul de acordare a premiilor ANBPR este un document public și este disponibil permanent pe site-ul Asociației. Art. 3 Monografie bun 1. Cuprins Cap 1. salarii plătite de un angajator sau în numele unui angajator rezident în România, dobânzi, dividende, premii şi jocuri de noroc, câştiguri din transferul titlurilor de valoare, precum şi alte venituri. Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură.

Monografie contabila: Prime acordate salariatilor Audit

PROCEDURA ACORDARE CADOU IN BANI ANGAJATILOR nr.____/_____ Baza Legala : Legea nr.53/2003 Codul Muncii art.160 OMMSS nr.64/2003 capitolul J -Salarizare - alte adaosuri Legea nr.227/2015 titlul IV Impozitul pe venit art.76, titlul I art.25alin.2 si 3 OMFP nr.2634/2015 Eveniment sarbatoarea Sfintelor Past Monografie carduri reducereMihaela Benta,valabil la 28-Nov-2011. Tags:OMFP 3055/2009,monografie contabila . Intrebare:Va rog sa ma ajutati cu o monografie pentru o farmacie care a dat clientilor carduri de fidelitate.Pe aceste carduri se aduna puncte care se transforma in bani (gen SENSIBLU....).Continutul, designul, structura, precum si materialele PortalContabilitate.ro apartin Editurii. Monografie contabila. Restituirea imprumutului catre o persoana fizica. Cum trebuie inregistrata corect in contabilitatea firmei, persoana care crediteaza societatea? Mentionez ca persoana fizica crediteaza societatea. Creditare societate in euro - Forum 100. Imprumut firma de la persoane fizice - Răspunsuri Avocatnet

Competiție cu premii totale de 350.000 euro pentru antreprenoare, din bani europeni Salvează articolul Comisia Europeană lansează o nouă ediție a programului EU Prize for Women Innovators prin care oferă femeilor antreprenor trei premii de câte 100.000 de euro și unul de 50.000 de euro 8. Certificatul medical pentru maternitate. 1. Perioada de acordare. Concediul de maternitate poate fi acordat inainte sau dupa nastere, pe o perioada de cel mult 126 de zile, intrucat perioada de prenatal poate fi compensata in parte cu cea de postnatal, in functie de optiunea persoanei sau de recomandarea medicului (art. 23 alin

Inregistrare contabila concurs cu premii - Forum 100%

Monografie Club Sportiv. * Legea contabilitatii nr. 82/1991 cu modificarile si completa rile ulterioare. cele aplicabile societatilor comerciale. * rezultatul activitatilor economice. se refera. Forma juridica a clubului sportiv este aceea de asociatie. - organizarea de competitii sportive cu acordare de premii Somaj tehnic 2020 monografie contabila Save Save 54149627-monografie-contabila-proiect.doc For Later. 100% (1) 100% found this document useful (1 vote) Ghermanesti, Ilfov Suma de 297,50 lei adică doua sute nouazeci si sapte lei si cincizeci de bani Reprezentând contravaloarea facturii nr. 17326/01.04.2008. ACORDARE AVANS 06/04/2008. 16. Joi, 31 martie 2011, a fost publicată în Monitorul Oficial Legea 40 pentru modificarea și completarea Legii nr. 53/2003 - Codul Muncii. Printre cele mai importante amendamentele aduse Codului muncii se numără, printre altele, aspecte privitoare la perioada de probă, Președintele raionului Strășeni, Pavel Tamaciuc, alături de vicepreședinți si majoritatea funcționarilor publici din aparatul președintelui raionului au beneficiat de premii bănești în valoare totală de circa 100 de mii de lei. Premiile au fost acordate cu prilejul Hramului municipiului Strășeni, l

Gazeta de Sud este cel mai citit cotidian regional din Romania. Gazeta de Sud, ziarul numărul 1 în Oltenia. Stiri de ultima ora Monografie contabila creditare firma. Creditarea firmei de catre asociati - monografie contabila. Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Totodata, la incheierea unui contract de creditare societate (contract de imprumut ), in obiectul acestuia va fi stabilit daca suma imprumutata va . De foarte multe ori, o firma poate credita o.

Impozitare premii acordate de un ONG - Fiscalitatea

Scribd es red social de lectura y publicación más importante del mundo Monografie contabila pentru indemnizatiile de somaj tehnic . Fiscalitatea.ro DA: 19 PA: 50 MOZ Rank: 71. Monografie contabila INDEMNIZATIE SOMAJ TEHNIC, zile libere, decontare 41.5% din salariu; Corectare bilant OUG 120/2020: Angajatii companiilor care isi intrerup activitatea in urma aparitiei unor cazuri Covid-19 primesc indemnizatie de somaj tehnic Ce trebuie sa stii despre facilitatile in. Va propunem in continuare un exemplu de monografie contabila de aplicat in cazul utilizarii voucher-elor, exemplu oferit de colegii contabili de pe - contacafe_club - carora le multumim pentru ajutor. Practic e un exemplu pentru o firma care vinde vouchere: -inregistrare facura de intermediere: % = 401 (valoare factura) 628 (servicii de intermediere) 4426 (tva [

Avantaj acordat salariatilor

Monografia contabila pentru produsele oferite gratuit in

Cadouri in bani acordate angajatilor cu ocazia zilei de 1

Monografie contabila premii acordate elevilor

Cum se intocmeste monografia contabila pentru somaj tehnic