Home

Porumb zaharat tehnologie de cultura

Porumbul zaharat este o cultura ce a reusit sa prinda rapid teren in Romania. Daca acum 10 ani vorbeam despre o piata mica (atat de fermieri cultivatori de porumb zaharat, cat si de consumatori, obisnuiti cu fierberea porumbului normal) acum piata este deja formata si in crestere consumatorii preferand sa cumpere porumb zaharat pentru fiert, in detrimentul celorlalte varietati de porumb Porumb zaharat, informatii despre tehnologia de cultura. Porumbul zaharat (Zea mays convar saccharata) este o planta anuala, erbacee, apreciata pentru boabele sale, ce se recolteaza cand se afla in faza de lapte de ceara. Se consuma imediat sau devine materie prima pentru industria conservelor. De asemenea, stiuletii de porumb zaharat, aflati.

Porumbul zaharat este o adevarata sursa de hrana vie. In stare proaspata sau conservata, asigura un real aport, vitamino-mineral si energetic. Datorita continutului în sintosterol, sigmasterol, acizi grasi si esterici, saponine si alcaloizi, matasea de porumb zaharat se foloseste în medicina ca remediu colagen, ca diuretic si hemostatic Sporurile de productie si calitatea recoltei scad vertiginos odata cu prezenta buruienilor in lan. Trebuie acordata o atentie deosebita distrugerii lor in orice cultura, inclusiv in cea de porumb zaharat. Prima faza ar fi ierbicidarea parcelei pe care urmeaza sa fie infiintata cultura de porumb zaharat inca din toamna cu ierbicid total Porumb, informatii despre infiintare, tehnologia de cultura si recoltare. Porumbul (Zea mays) ocupa al treilea loc, ca importanta, intre plantele cultivate pe Terra. Aceasta pozitie este dobandita printr-o serie de particularitati: planta de porumb prezinta capacitate de productie mare, are o mare elasticitate ecologica, ce ii permite o larga. O tehnologie simplă pentru cultura de porumb, o tehnologie minimală, dar cu rezultate spectaculoase: hibrizii din loturile de la Ziua Porumbului au reușit și în acest an să depășească lejer pragul producției medii de 10 tone la hectar. Din cei 60 de hibrizi de la 10 companii producătoare, numai doi au avut producții sub pragul [ Porumbul zaharat este apreciat de consumatori deoarece boabele acestuia in starea de lapte au calitati gustative si substante hranitoare deosebite. Acest porumb se culege mai repede decat cel obisnuit, productia este mare si preturile de desfacere bune. Lucrarile tehnologice sunt aceleasi ca si la porumbul conventional, cu deosebirea ca porumbul zaharat se culege dupa 65-90..

In continuare va prezentam cateva sfaturi despre tehnologia de cultura a porumbului zaharat. Datorita continutului in sintosterol, sigmasterol, acizi grasi si esterici, saponine si alcaloizi, matasea de porumb zaharat se foloseste in medicina ca remediu colagen, ca diuretic si hemostatic . Porumbul zaharat s-a remarcat printr-un continut. In acest scop teritoriul tarii noastre a fost impartit in trei zone de cultura a hibrizilor de porumb, zone ce se deosebesc intre ele prin conditiile de clima, in special temperatura. In tabelul de mai jos sunt prezentate zonele de cultura a hibrizilor si proportia (in procente). Zonele de cultura si structura hibrizilor de porumb pe zone

Shop Culterelle Today - Culterelle Sold Direc

Cultura Porumbului: Informații Generale . Potrivit Manualului de Fitotehnie al Conf. univ. dr. Viorel Ion, porumbul are o capacitate de producție cu circa 50% mai mare față de celelalte cereale, dar și o arie largă de răspândire, deoarece este puțin influențată de schimbările climatice Porumbul zaharat este o cultura rentabila, datorita faptului ca acest porumb se culege mai repede decat cel obisnuit, productia este mare si preturile de desfacere bune. Numarul cumparatorilor sunt in crestere, de acest produs fiind interesate marile magazine sau fabricile de conserve Cantitatea de sămânţă necesară variază între 15 şi 25 de kilograme la hectar. Distanţa între rânduri este, de regulă, pentru cultura porumbului în sistem neirigat, de 70 cm. Adâncimea de semănat variază în funcţie de mai mulţi factori şi este de 5-8 cm. Se urmăreşte ca sămânţa să ajungă pe teren umed şi aşezat Tehnologie minimală pentru 10 t/ha de porumb. Cine îşi închipuie că, pentru a obţine 10 t/ha de porumb, trebuie aplicată o tehnologie sofisticată, cu costuri greu de suportat, se înşeală. Acest adevăr l-am aflat recent, cu ocazia celei de-a IV-a ediţii a Zilei porumbului. Gazdă a fost Nicolae Sitaru, administratorul Elsit COM.

consumul de apă al porumbului se diferenţiază în funcţie de hibrid şi zona de cultură, fiind cuprins între 4.800-5.800 m3/ha. perioada critică pentru apă a porumbului începe cu 10 zile înainte de apariţia paniculului şi durează toată perioada formării şi umplerii boabelor. necesarul zilnic de apă al culturilor de porumb este. Terenul destinat culturii porumbului zaharat trebuie să aibă textura mijlocie, să fie plan, amenajat pentru irigat, cu sursa de apă tot timpul anului, pH = 7. Specia se poate semăna primăvara relativ de­vreme când în sol sunt 8-10°C. Dacă este irigat, productivitatea porumbului poate fi mai mare. Fertilizarea trebuie să fie mod. Varietati de porumb zaharat Romanesti: Dacia FD (din 2010), Deliciul verii (din 2004), Diamant FD (din 2010), Dulce de Bacau (din 2004), Gina FD (din 2003), etc. Zone in care se cultiva porumbul zaharat. Arealul de cultura este identic cu cel al porubului: Campia Romana, Dobrogea, Podisul Moldovei - partea Sudica, Campia de Vest, Depresiunea.

În funcţie de textura solului şi gradul de aprovizionare cu apă la data semănatului, cum se seamănă porumbul variază, de la numărul de semințe, la adâncimea de semănat. Astfel, pe solurile grele, cu textura argiloasă, adâncimea de semănat va fi de 4-6 cm, iar pe terenurile uscate în stratul superficial de sol şi cu textură. La fel ca in cazul tuturor culturilor, buruienile ataca cultura in proportii mari, de aceea este recomandata utilizata de erbicid porumb zaharat. Fiecare tip de planta are un specific si nevoi special, de aceea erbicidarea se face in functie de acestea. In cazul culturii de porumb zaharat, combaterea buruienilor se realizeaza parcurgand. Successor® TX este omologat la cultura de porumb pentru aplicare atât în preemergență cât și în postemergență timpurie, iar la cultura de floarea soarelui pentru aplicare în preemergență. Doza omologată este de 3-4 L/ha, în funcție de nivelul infestării terenului cu buruieni, spectrul acestora, dar și de momentul aplicării Zea mays conv. aorista Grebensc.: este un tip de porumb semisticlos. Exista, de asemenea, numerosi hibrizi de porumb zaharat, unii dintre ei fiind: Sheba F1, Starshine F1, Spirit F1, Sweet Spirit F1, Sweet Nugget F1, Legend F1, Sentinel F1, Basin F1. La nivel european, tara noastra este cel mai mare producator de porumb. Aceasta cultura poate.

Tehnologia de cultivare a porumbului zaharat, cum se

Porumb zaharat. Descriere • suprafaţa cultivată de 12 Ha, • capacitatea de producţie, congelare şi ambalare este de 100 to/an, • sămânţa folosită este certificată şi omologată în UE, • întreaga suprafaţă este irigată prin aspensiune Tehnologie moderna de cultura pentru ardeiul gras în sere și solarii. Pentru a veni în întâmpinarea dumneavoastră cu cât mai multe informații legate de creșterea ardeiului gras în sere și solarii vă prezentăm în continuare recomandările noastre privind această cultură. Cultura de ardei gras în sere/solarii este o cultură.

In Romania porumbul este principala cultura semanata depasind 2.000.000 de hectare in fiecare an, iar productiile obtinute in ultimii ani au fost foarte bune, reusind in 2019 sa fim pe primul loc in UE la productia de porumb. Ultimii hibrizi aparuti au o buna rezistenta la seceta, dar pentru o productie buna este nevoie de [ Primavara acestui an se anunță cu multe lucrări pentru ca recolta de porumb să aducă profituri bune în conturile fermierilor români. Agro-Est Muntenia are pr..

Porumbul zaharat (dulce) Avem în cultura și la vânzare mai multe soiuri de porumb zaharat de fiert. Avem porumb zaharat timpuriu care se caracterizează prin coacere rapidă, gust si culoare placute. La maturitate porumbul zaharat are 14-16 rânduri de boabe, o lungime de 19-20 cm și aproximativ 360-380 de grame în pănuși Acest curs prezinta Tehnologia de Cultura a Porumbului Boabe. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini.. Profesor: Constantin Dumitra Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca Radio Frequency Facial Deals. Get Exclusive Deals With Groupon. Limited Time Offer

La cultura de porumb, hibridul Pioneer Y 12, cu 100 kg/ha azotat de amoniu aplicat la praşilă şi biostimulatorul Fertileader Oris în faza de 6 frunze, am obţinut o producţie de 11 t/ha, faţă de 9 t/ ha de pe sola unde nu am aplicat Oris. În ceea ce priveşte pregătirea terenului, s-a arat din toamnă, iar în primăvară s-a. Tehnologia simplă pentru o producție de porumb de 12,5 tone/ha. O tehnologie simplă pentru cultura de porumb, o tehnologie minimală, dar cu rezultate spectaculoase: hibrizii din loturile de la Ziua Porumbului au reușit și în anul 2019 să depășească lejer pragul producției medii de 10 tone la hectar. Din cei 60 de hibrizi de la 10.

Porumbul zaharat (dulce) Avem în cultura și la vânzare mai multe soiuri de porumb zaharat de fiert. Avem porumb zaharat timpuriu care se caracterizează prin coacere rapidă, gust si culoare placute. La maturitate porumbul zaharat are 14-16 rânduri de boabe, o lungime de 19-20 cm și aproximativ 360-380 de grame în pănuș Erbicidul Innovate® 240 SC nu are restricții pentru liniile parentale, porumb zaharat și de floricele și este compatibil cu alte erbicide utilizate la cultura de porumb pentru completarea spectrului de combatere, cum ar fi Starship® 100 SC. Starship® 100 SC.

Porumb zaharat - infiintare, tehnologie de cultura

Oferte produse si servicii: cultura de porumb zaharat. Producatori, distribuitori, furnizori - PORUMB ZAHARAT, Fulgi de porumb Tehnologia de cultivare a sorgului: avantajele acestei plante in agricultura. Sorgul poate creste cu mai putin de 100 mm/ciclu de crestere, perioada critica la seceta este mai scurta cu aproximativ 20 de zile decat la porumb (27 de zile la sorg si 46 de zile la porumb), iar polenul poate rezista la temperaturi mari, de 45-50°C, in timp ce polenul de porumb rezista pana la 35-40°C Cea dintai, in cantitate de 1 l/ha, inainte de faza de infratire graminee, iar cealalta de 0,5 l cand se reinfesteaza cultura, adica dupa 2 sau 3 saptamani. Adengo 465 SC Acest erbicid pentru porumb este atat preemergent, cat si postemergent timpuri si contine o serie de substante active eficiente in combaterea daunatorilor, precum tiencarbazon. 2% din impozitul pe salariu Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.. Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până. Adancimea de lucru este de 6-8 cm la prima lucrare si de 4-6 cm la a doua lucrare. Stabilirea densitatii plantelor Numarul de boabe germinabile la metrul patrat este de 40-45 boabe germinabile in cultura neirigata si 50-55 boabe germinabile in cultura irigata. Atunci cand distanta dintre randuri este de 45 cm, la metru liniar vor fi intre 22-31.

Vineri, 09 iul 2021. Tehnologie moderna de cultura pentru tomate extratimpurii si timpurii in sere si solarii pentru ciclul I de productie! Tehnhologia a fost elaborata pe baza experientei acumulate in testarile facute in sere si solarii din mai multe bazine legumicole din ultimii 9 ani Ecofol va propune DURASOL ASN+Mg cu Tehnologie ENPro. Produsul ofera o rata ridicata a absorbtiei eficiente a azotatului de amoniu si a nitratilor de catre cultura, cu efect de eliberare lenta de pana la 90 de zile de la aplicare si vine cu un aport de magneziu pentru a asigura echilibru in nutritie About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy & Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators. Cultivarea porumbului zaharat Porumbul zaharat (sau dulce) este o specie de porumb diferită de porumbul furajer (cel mai des întalnit, cel din care se produce malaiul). Ca să vă dați seama mai usor, pentru cei care nu sunteți din domeniu, este porumbul din salate, de pe pizza sau din conservele Bonduell In general cultura de porumb zaharat nu se erbicideaza deoarece intarzie dezvoltrea plantelor. Cultura de porumb se infiinteaza prin semanat, cand temperatura solului atinge 8-10°C si are tendinta de crestere (a doua jumatate a lunii Aprilie)

Video: Porumbul zaharat: Tehnologii de cultivare - AGROT

Cultivarea porumbului zaharat - FermaDinPoiana

  1. Soluții perfect adaptate pentru cultura porumb. Porumbul este o cultură importantă, utilizată în primul rând pentru alimente, hrană pentru animale și biocombustibili. În 2017, România a obținut o recoltă record de porumb. Producția totală a fost de peste 14,5 milioane de tone de porumb, în vreme ce producția medie a fost de 6.
  2. Substanțele active recomandate sunt omologate și la porumbul zaharat. Vă recomandăm să citiți eticheta produselor pentru a verifica omologarea acestora și pentru cultura de porumb zaharat. 6. Ce hibrid recomandați dacă am deficit de apă în sol, nu mult, dar să fiu cât mai sigur că răsare bine
  3. te porumb Dekalb DKC 5141 - 80.000 boabe. Cod produs: PR-100674. DKC 5141 este un hibrid semi-tardiv din gama Dekalb, destinat conditiilor bune si intensive de cultura, care valorifica aportul de ingrasa
  4. Caracteristici samanta porumb KWS Karpatis • Talie medie-inalta, foliaj cu port semierect. • Inaltime de insertie medie in relatie cu inaltimea plantei. • Stiuleti de tip flex (cu varf neumplut cu boabe), foarte grosi. • Forma cilindrico-conica, cu 16-18, chiar 20 de randuri de boabe si peste 36 boabe pe rand. • Boabele sunt dentate si usor sticloase in treimea dinspre varf a.
  5. România este cel mai mare producător de porumb fu­ra­jer din Uniunea Europeană, cu o recoltă de 17 milioane de tone în 2019, însă în ceea ce priveşte cultura de porumb za­harat, nu se poate lăuda cu date statistice, fiind încă o nişă subdezvoltată
Cultura y personalidad - Paperblog

Porumb - infiintare, tehnologie de cultura, recoltare

Tehnologie moderna de cultura pentru tomate extratimpurii si timpurii in sere si solarii pentru ciclul I de productie! Tehnhologia a fost elaborata pe baza experientei acumulate in testarile facute in sere si solarii din mai multe bazine legumicole din ultimii 9 ani! Ridichile de luna. Tehnologia de cultura in spatii protejate Erbicide pentru cultura de porumb - Magazin Online de pesticide. Combaterea buruienilor reprezintă principala lucrare de îngrijire care se efectuează la cultura porumbului. Porumbul are un ritm lent de creştere în primele faze de vegetaţie, fiind expus îmburuienării. Buruienile produc pagube la porumb cuprinse între 30 şi 95% Attribution Non-Commercial (BY-NC) Available Formats. Download as PPTX, PDF, TXT or read online from Scribd. Flag for inappropriate content. Download now. Save Save Tehnologia producerii de samanta la porumb For Later. 0 ratings. 0% found this document useful (0 votes) 3K views 20 pages

Tehnologia simplă pentru o producție de porumb de 12,5 tone/h

Un obiectiv important, pe care Syngenta și l-a propus să-l facă cunoscut fermierilor, este să asigure hibrizilor de porumb șansa de a-și exprima potențialul genetic, printr-o tehnologie de erbicidare completă împotriva principalelor buruieni problemă din cultură. Syngenta are soluții eficiente de erbicidare care se pot adresa în functie de nevoile fermierilor Sisteme de cultura si soiuri de porumb zaharat Porumbul zaharat se cultiva prin semanat direct in camp pe teren modelat in brazde cu 2 randuri pe brazda. Distanta intre plante pe rand in culturi asociate: 30-35 cm. Densitatea realizata la semanat: 40-47 mii plante/ha. Perioada de semanat: 1-20 mai. Norma de samanta: 18-20 kg/ha Deliciosul este un soi de porumb zaharat autohton. Stiuletul porumbului are forma cilindrica si lungimea cuprinsa intre 16-21 cm. Bobul este de culoare alb-galbuie si foarte dulce. Porumbul zaharat Deliciosul prezinta toleranta la bolile si daunatorii porumbului. Se poate consuma atat in stare proaspata cat si pentru industrializare

În portofoliul Syngenta, poate fi regăsit hibridul de porumb super dulce, GSS5649 F1, caracterizat printr-un gust excelent și perioadă de vegetație de 75 de zile. Acesta se deosebește de porumbul zaharat normal printr-o perioadă de păstrare mai mare. Plantele sale sunt viguroase, hibridul având o perioadă medie de maturare Cultivare Porumb Zaharat - Legumescu. Biologie. Porumbul zaharat (Zea mays saccharata Sturt.) este o planta anuala ce apartine familiei Poaceae. Sistemul radicular este filamentos, foarte bine dezvoltat, agresiv, putand explora solul pana la o adancime de 2,5 m. Tulpina este verticala si poate creste pana la o inaltime de 1-4 m Seminte Porumb zaharat Deliciosul. 2,00 lei - 55,00 lei. Soi timpuriu de porumb zaharat romanesc, destinat pentru cultura in camp Porumb zaharat ,din cultura proprie. 5 000 lei. Prețul e negociabil. Promovează Reactualizează. Persoana fizica. Descriere. Vand porumb zaharat ,pret negociabil,pentru mai multe detali sunati la numarul de telefon. ID: 222909157

Tehnologia cultivarii porumbului zaharat prin rasad

Erbicid porumb Adengo 465 SC 5 l. Ambalaj: 5 L. Erbicid preemergent si postemergent timpuriu pentru combaterea buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale din cultura porumbului. Substante active: isoxaflutol 225 g/l + tiencarbazon-metil 90 g/l + ciprosulfamide (safener) 150 g/l. Formulare: SC (suspensie concentrata) Mod de actiune Seminte Porumb DKC4670 - Ambalaj 80 000 boabeGrupa FAO 370. DKC4670 este un hibrid de porumb semi-timpuriu, foarte flexibil si adaptabil la orice tip de tehnologie, valorificand toate mediile de cultura. Acest hibrid este pretabil si pentru conditii intensive, raspunzand excelent la densitatile de cultivare ridicate Erbicide. Erbicide - substante care inlatura in mod eficient buruienile care dauneaza culturilor dumneavoastra. Pentru ca agricultura sa fie realizata intr-un mod eficient , este necesara folosirea erbicidelor, pentru a oferi avantajele necesare plantelor, fata de buruieni. Pentru a avea o productie de calitate, indiferent daca alegeti erbicide.

Porumbul zaharat - Gazeta de agricultur

  1. Porumb cultura a doua in Prahova azi cu tehnologie Mzuri protill. Toate operatiune intro singura trecere!! www.etufarm.ro 076937020
  2. te de Porumb DKC 4908 80.000 de se
  3. NOTĂ: Prețurile sunt exprimate cu TVA 0% care se aplică pentru firmele plătitoare de TVA ( taxare inversă conform art. 331, alin. 2, lit. (c) ) iar pentru persoanele sau entitățile juridice neplătitoare de TVA se aplică un TVA de 9% prețului afișat pe site. EXTRA - TIMPURIU - FAO 250 - 290. Caracteristici generale. Producții excelente, se pretează la toate condițiile de tehnologie
  4. te de Porumb DKC 4943 80.000 de se

5 5 tone pentru 55 65 mm. în 2016 la cultura de porumb am avut o producție medie de 11 000 kg ha. Tehnologia pentru cultura porumbului la densitate maximă pentru atingerea unei producții de minim 20 de tone la hectar folosind un hibrid dekalb. 3 5 tone pt 35 55 mm. Fasole boabe pentru industrializare 80 kg ha POLITICA DE TRANSPORT GRATUIT. * Mai multe detalii. Catalog Agroleg Varo Seminte de porumb PIONEER Seminte de porumb P8812 80.000 MB. Precedentul. Produsul 19 din 34. Acest produs a fost adăugat în catalogul nostru la data de 20 noiembrie 2019. Următorul Seminte de porumb Scorpius SY, FAO 300 - 340. Porumbul Scorpius SY este o varietate de porumb timpuriu, ce apartine grupei FAO 300 - 340, cu maturitatea la 110 - 140 de zile.. Porumbul Scorpius SY este succesorul mult mai cunoscutului Cobalt (Syngenta). Hibridul de porumb Scorpius SY este adaptat semanatului devreme si asigura un start excelent in vegetatie si productii ridicate si stabile in.

Fisa tehnologica: cultivarea porumbulu

Tehnologie StripTill de la Yetter USA la Slatina/Olt lucram/prestare de servicii in benzi pentru cultura a doua porumb. Adancimea pana la 25 cm, latimea benzi de la 20-40 cm. Cautam prestare de servicii pentru pregatirea teren in toamna pentru culture prasitoare 2022 cu aplicare DAP la 10 cm. Conzum motorina 6-7 l/ ha. www.etufarm.ro 076937020 Seminte de porumb zaharat, profesionale, hibrid. Fie ca esti un gradinar pasionat si vrei sa te bucuri de legume proaspete si la indemana, fie ca esti un legumicultor porfesionist si doresti sa comercializezi porumb de calitate clientilor fideli, oferta noastra de seminte profesionale de porumb zaharat vine in intampinarea ta cu seminte hibrid, ambalate la pliculete de 50 seminte pana la 5000. Seminte porumb zaharat Spirit F1 1000 seminte Porumb Seminte porumb zaharat Spirit F1 1000 seminte Seminte de porumb zaharat Spirit F1 (sac) Plantele hibridului de porumb dulce Spirit F1 sunt viguroase, locul de insertie al stiuletelui, fiind situat la inaltimea de 50 de cm. Lungimea stiuletelui este de 20 de cm cu 16 randuri de boabe. Boabele au culoarea galbena si sunt foarte bune la gust Pe teritoriul tarii noastre cresc in cultura de grau diferite specii de buruieni care fara combatere produc pagube cuprinse intre 10-20% si chiar 60-80% din recolta. Metoda cea mai eficace a combaterii de buruieni din cultura de grau este combaterea integrata. Rolul cel mai important in acest sistem il au asolamentul si lucrarile solului Seminte porumb dulce Strongstar F1 2500 seminte. Cereale - plante - pomi » Seminte-plante gradina. 120 lei. Bucuresti, Sectorul 4 18 iun. Salveaza ca favorit

New pyramid discovered in Egypt believed to be tomb ofLa Cultura ChibchaCasa de Cultura del Barrio de San Miguelito : Casas y

Take advantage of discounts: Up to 50% Off on selected items! Sales Calzedonia: Up to 50% Off selected items. Shop Now Tehnologia de cultivare a porumbului dulce. Porumbul dulce, zaharat este foarte apreciat datorita boabelor hranitoare si pline de nutrineti. Se cultiva pentru calitatile deosebite ale boabelor din faza de lapte. De la acesta este utilizata si matasea, ca remediu colagen, diuretic si hemostatic Porumb zaharat. Descriere. • suprafaţa cultivată de 12 Ha, • capacitatea de producţie, congelare şi ambalare este de 100 to/an, • sămânţa folosită este certificată şi omologată în UE, • întreaga suprafaţă este irigată prin aspensiune, • porumbul zaharat ajuns la maternitate (în lapte) se recoltează ştiuleţi după. Ferma din Poiană a livrat pentru litoral 400 de mii de ştiuleţi de porumb zaharat Trei tineri din Dolj au cultivat porumb zaharat pe o jumătate de hectar, iar după 5 ani au ajuns la 15 hectare. Îl vând cu 50 de bani, iar pe litoral turiştii îl cumpără de 10 ori mai scump